Voetbaldirect

Wat is een bookmaker?

Over het algemeen kunnen we een bookmaker beschrijven als een bedrijf dat ervoor zorgt dat men kan wedden op de uitslagen van sportwedstrijden of gebeurtenissen in sportwedstrijden. Bookmakers zijn oorspronkelijk ontstaan uit de paardensport. Daar kon men een weddenschap aangaan over de uitkomst van een paardenrace. Hierbij ging men naar een fysiek wedkantoor waar hij of zij een weddenschap plaatste. Tegenwoordig vindt het voetbal wedden en andere sporten voornamelijk online plaats. De bookmaker zorgt dat alles in orde wordt gemaakt voor de weddenschap en houdt de inzet bij. Ook bepaalt de bookmaker de uiteindelijke verhouding in inzet en uitbetaling.

Hoe werkt een bookmaker?

Vaak wordt er gezegd dat er maar één echte winner is bij weddenschappen, en dat is de bookmaker zelf. Hoewel het voor de bookmaker even lastig is als voor jou om de uitkomst van een wedstrijd te voorspellen, maken bookmakers enorme winsten op de weddenschappen. Dit komt doordat zij hun werkwijze baseren op het creëren van een gelijke balans. Een bookmaker probeert namelijk bij iedere wedstrijd op beide ploegen hetzelfde aantal weddenschappen afgesloten te krijgen en zo de winst veilig te stellen. Zo zal de bookmaker de uitkering op een populaire uitkomst naar beneden brengen en minder aantrekkelijk maken en het tegelijkertijd aantrekkelijker maken om op een andere uitkomst te wedden door die quotering of uitbetaling te verhogen. Uiteindelijk maakt het de bookmaker dus niet uit welke ploeg wint aangezien zij bij iedere mogelijke uitkomst evenveel belang hebben. 

Een betrouwbare bookmaker kiezen

Bij het kiezen van een bookmaker is het belangrijk dat je niet enkel naar de bonussen, uitbetalingen en de hoogste quoteringen kijkt, maar ook rekening houdt met de manier waarop de bookmaker jouw gegevens gebruikt. Wanneer je je gaat inschrijven bij een bookmaker vraagt deze je namelijk veel (persoonlijke) gegevens in te vullen. Denk hierbij aan je naam, je adres, je bankrekeningnummer en je telefoonnummer. Het is aan te raden om een bookmaker te kiezen die voldoet aan de Europese regelgeving. Aan de hand van de licentie van het bedrijf kan je checken of deze aan de Europese regelgeving voldoet.

Voetbalshop
ComeOn review 05-02-2021 ComeOn is een online bookmaker die sinds 2009 actief is, is gevestigd in Malta en beschikt daar over alle verplichte licenties om de Europese markt te bedienen. Oorspronkelijk komt het bedrijf uit Zweden. ComeOn biedt een casino, een pokerafde...
Strategie├źn 12-01-2021 Toe aan een beetje spanning tijdens voetbalwedstrijden? Wat dacht je van wedden op voetbal! Om je winstmogelijkheden te vergroten, kan je gebruik maken van verschillende strategieën die geschikt zijn voor wedden op voetbal. Je leest er hier ...