Voetbaldirect
Voetbalgames

Diego Maradona’s Hand van God

De Argentijnse voetballer Diego Maradona gebruikte “De Hand van God” om het wereldberoemde doelpunt, dat hij tijdens de kwartifinales van de FIFA Wereldbeker in 1986 scoorde, te beschrijven. Volgens de spelregels van het voetbalspel zou Maradona voor deze goal een gele kaart moeten hebben gekregen omdat hij het doelpunt scoorde door middel van zijn hand. Maar omdat de scheidsrechten geen duidelijk zicht hadden op het spel en de video-assistent-scheidsrechter nog niet bestond, werd het doelpunt goedgekeurd. Na de wedstrijd sprak Maradona: “een beetje met zijn hoofd en een beetje met de hand van God.”

De legendarische goal van Zlatan

Zlatan is verantwoordelijk voor veel legendarische doelpunten, maar zijn omhaal van ver buiten de 16 tijdens de wedstrijd Zweden – Engeland in 2012 mag niet in dit rijtje ontbreken. 

Champions League-finale AC Milan – Liverpool

De finale van de UEFA Champions League in 2005 in Istanbul. Een ander legendarisch moment dat niet mag ontbreken. Tijdens de finale stonden AC Milan en Liverpool tegenover elkaar. Milan kwam al snel op voorsprong, waarna hier nog twee doelpunten aan werden toegevoegd. Hiermee kwam de stand voor de rust op 3-0 te staan. Tijdens de tweede helft vond er een heuse comeback plaats waarin Liverpool in een periode van 6 minuten de stand op 3-3 wist te brengen. Deze stand hield aan tot het einde waardoor de wedstrijd moest worden afgesloten met penalty’s. De penalty’s werden uiteindelijk gewonnen door Liverpool waardoor de wedstrijd bekend kwam te staan als het Mirakel van Istanbul. 

Kopstoot Zidane

Een ander historisch voetbalmoment is de Zidane-kopstoot. Tijdens de finale van het Wereldkampioenschap voetbal in 2006 gaf de Franse voetballer Zinédine Zidane de beruchte kopstoot tegen de borst van de Italiaan Marco Materazzi. Hiervoor ontving Zidane een rode kaart waarna hij het veld moest verlaten. Voorafgaand aan het toernooi gaf Zidane aan zijn professionele carrière te willen beëindigen. De beruchte kopstoot werd dan ook de laatste actie van zijn carrière. 

De goal van Van Basten in de finale van het EK 1988

Een van de grootste goals in de geschiedenis van de Europese voetbalkampioenschappen is de goal van Van Basten tijdens de EK-finale van 1988 in Duitsland. De finale werd gespeeld tegen de Sovjet-Unie. Van Basten scoort op legendarische wijze vanuit de meest nauwe hoek aan de rechterkant van het strafschopgebied. 

Omhaal Rooney in de derby van Manchester

De fenomenale omhaal van Rooney tijdens de wedstrijd tegen Manchester City mag uiteraard niet ontbreken. Wayne Rooney hing letterlijk een aantal seconden in de lucht voordat hij met zijn fenomenale omhaal de Manchester City-keeper Hart én het volledig stadion vol verbazing achterliet. 

De goal van Van Persie tijdens het WK tegen Spanje

Het doelpunt van de Nederlandse spits Van Persie tegen Spanje op het WK van 2014 was sensationeel. Met een vallende kopbal wist Van Persie het tot een gelijk spel te brengen. Uiteindelijk won Oranje de wedstrijd met 5-1. 

Knokpartij El Clásico

Na een smerige overtreding van Marcelo tijdens de returnwedstrijd voor de Spaanse beker in 2011 ontploft de boel. Als gevolg ontstaat er een Zuid-Europese knokpartij waar zelfs toenmalig Real Madrid trainer Mourinho aan mee deed. 

Dennis Bergkamp tegen Argentinië

Het is 4 juli 1988 wanneer Nederland tegenover Argentinië staat met een plek in de halve finale van de Wereldbeker. Het was een spannende wedstrijd, maar toch wist Dennis Bergkamp, ‘the iceman’ zijn hoofd koel te houden. Hij scoorde zijn grootste doelpunt ooit en een van de meest bekende aanvallen ooit in een WK. 

Terug naar Sterspelers en hun momenten
Gerelateerde artikelen