Voetbaldirect
Voetbalgames

Succesvolle trainers

Succesvolle trainers, zoals Louis van Gaal en Guus Hiddink, hebben ieder een ding gemeen. Een succesvolle trainer, ongeacht van welke club en ongeacht hoe bekend, gebruikt namelijk te allen tijde de volgende kwaliteiten tijdens het geven van trainingen/coachen:

  • Structuur bieden: Structuur betekent afspraken maken. Afspraken over de manier waarop met materialen wordt omgegaan, het tijdstip van aanwezigheid en de kleding, maar ook afspraken over het voetbalspel zelf. 
  • Spelers stimuleren: Voldoende complimenten en positieve aanmoedigingen zullen het beste in de spelers naar boven brengen. Bovendien verbetert het de onderlinge relatie tussen spelers.
  • Individuele aandacht geven: Iedereen wil gezien en gewaardeerd worden, ook de spelers van Eredivisieclubs. Het is dus belangrijk voor een trainer dat iedereen aandacht krijgt en niet alleen de uitblinkers of de lastpakken. 
  • Verantwoordelijkheid geven: Hoewel het voor iedere trainer verleidelijk is om precies te vertellen wat spelers moeten doen, is het beter om ze zelf na te laten denken over hun ontwikkeling en voetbalspel. Zo zullen er op lange termijn veel betere resultaten worden behaald.
Terug naar Trainers Eredivisie