Voetbaldirect
Voetbalgames

Waarom is een strategie zo belangrijk?

Wedden op voetbal draait niet enkel om geluk hebben. Er zijn namelijk verschillende strategieën die je kunt gebruiken om je kans op hoge winsten te vergroten. Hierbij moet je allereerst nadenken over het gokbudget. Je kunt je volledige gokbudget in een keer inzetten en hopen dat je gelukt hebt, maar daarbij loop je een enorm risico dat je het geld meteen kwijt bent. Met een goede strategie kun je je gokbudget op een slimme manier verdelen over verschillende weddenschappen. Houd rekening met het soort weddenschap en verdiep je in de wedstrijd voordat je een weddenschap plaatst. Maak hierbij gebruik van de actuele statistieken op de websites van bookmakers. Een goede voorbereiding is immers de eerste stap naar het winnen van weddenschappen op voetbal. Maak afspraken met jezelf en houd je hier ook aan. Zo voorkom je dat je uit frustratie verkeerde keuzes maakt en wellicht meer verliest dan dat je lief is. 

De beste weddenschappen kiezen

Wanneer je het meeste uit je weddenschappen wil halen, kun je het beste kiezen om alleen weddenschappen aan te gaan die value bevatten. Deze strategie heet value betting. Het houdt in dat je op zoek gaat naar weddenschappen waarbij de quoteringen hoger liggen dan dat je op basis van je eigen berekeningen kan verwachten. Hierbij is wel enige gokervaring vereist. 

Wil je liever iets minder risico nemen? Dan kun je het beste kiezen voor de Parlay strategie. Met deze strategie kun je weddenschappen met een quotering van 2.00 of lager omzetten in weddenschappen met een hoog rendement. Dit doe je door de enkelvoudige weddenschappen in te ruilen tegen combi bets. Ook bij deze strategie loop je het risico om je inzet te verliezen, maar door enkel in te zetten op wedstrijden met een lage quotering vergroot je de kans op het winnen van de weddenschappen. Bovendien vermenigvuldigt de bookmaker in geval van combi bets de quoteringen van de losse weddenschappen. Hierdoor kun je automatisch meer winst maken. 

Het juiste moment kiezen om in te zetten

Een veelgebruikte strategie tijdens voetbalwedstrijden is de zogenaamde 79e minuut strategie. Hierbij wacht je tot het einde van een live wedstrijd met het inzetten van je weddenschap. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat je de weddenschap wint. Met deze strategie kun je met een relatief klein risico een live weddenschap aangaan. Maar dit betekent ook dat je geen hele grote winst zal maken. Aan het einde van een wedstrijd gaan de quoteringen namelijk omlaag, waardoor de mogelijke winst wordt beperkt. 

Strategieën gebruiken om je inzet te bepalen

Een andere belangrijke component van wedden op voetbal is het gokbudget. Het maakt hierbij niets uit hoeveel je maandelijks te besteden hebt. Voor iedere gokker geldt namelijk dat slim omgaan met het gokbudget de meeste winst opbrengt. Zo is het belangrijk dat je nooit je volledige budget op een enkele weddenschap inzet. Het risico dat je verliest is gewoonweg te groot. Er zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken tijdens het gokken op voetbalweddenschappen.

  • Bij iedere weddenschap dezelfde inzet: Wanneer je kiest voor deze strategie, zet je bij iedere weddenschap hetzelfde bedrag in. Op deze manier hoef je nooit na te denken over de hoogte van het bedrag dat je inzet, maar zet je iedere keer bijvoorbeeld 10, 50 of 100 euro in. Een nadeel van deze strategie is dat je geen rekening houdt met de winkansen. Dit betekent dat je bij een risicovolle weddenschap evenveel geldt inzet als op een weddenschap die je in verhouding gemakkelijk kunt winnen. 
     
  • De martingale strategie: De martingale strategie, ook wel de verdubbelingsstrategie, is met name populair aan de roulettetafel. Maar ook bij sportweddenschappen kun je deze strategie prima gebruiken. De martingale strategie werkt als volgt: na een verloren weddenschap verdubbel je de inzet. Dit doe je totdat je winst maakt. Op deze manier compenseer je de eerdere verliezen. Hoewel deze strategie veel geld op kan leveren, zit er ook een groot risico aan verbonden. Wanneer je namelijk weddenschap na weddenschap verliest, zal je al gauw aan het einde van je gokbudget zitten. 
     
  • Proportioneel wedden: Proportioneel wedden draait om percentages. Hierbij ga je uit van het totale gokbudget en zet je bij iedere weddenschap een vast percentage in. Hierdoor zal het gokbudget automatisch groeien wanneer je vaker wint. Zo worden jouw inzetten hoger en kun je uiteindelijk meer winst per weddenschap maken. Het is dan ook niet voor niets dat veel gokkers deze strategie gebruiken om hun inzetten te bepalen.
Terug naar Strategieën