Voetbaldirect
Voetbalgames

Werder Bremen – Hannover (Duitsland 1975)

Duitsland 1975, Werder Bremen speelt thuis tegen Hannover en scheidsrechter Wolf-Dieter Ahlenfelder leidt de wedstrijd. Het lijk een gewone competitiewedstrijd in de Bundesliga te worden, maar niets is minder waar. De scheidsrechter neemt ongewone beslissingen en de wedstrijd is moeilijk meer te volgen. Slechts na tweeëndertig minuten wordt er afgesloten door Ahlenfelder: tijd voor rust. Wanneer een van zijn assistenten hem erop wijst dat hij veel te vroeg heeft gefloten, steekt Ahlenfelder lachend zijn tong uit. Later volgde een verklaring voor het nogal vreemde gedrag van de scheids. Hij had namelijk vlak voor de wedstrijd iets te veel bier en schnapps gedronken. 

West-Duitsland – Frankrijk (halve finale WK 1982)

In 1982 werd de halve finale van het WK in Spanje gespeeld door het toenmalige West-Duitsland en Frankrijk. De wedstrijd verloopt normaal tot de Franse speler Patrick Battiston op het Duitse doel afstormt. Hierop stormt de West-Duitse doelman Toni Schumacher vooruit op het hoofd van de Fransman. Een regelrechte moordaanslag. Battiston raakt buiten bewustzijn en belandt later in coma. Echter zag de Nederlandse scheidsrechter Charles Corver er geen probleem in. Er werd zelfs geen overtreding gefloten. Ook de Wereldvoetbalbond FIFA zag er geen problemen in. 

Duitsland – België (WK 1994)

Het WK in 1994 werd geleid door de Zweedse scheidsrechter Kürt Röhtlisberger. België had op dat moment enkele goede spelers in haar bezit, maar geen topspelers zoals Duitsland dat had. De kansen van België waren dan ook beperkt en bij de rust stonden de Belgen al op een achterstand. Maar in de tweede helft herpakte België zich en creëerden ze enkele grote kansen. Wanneer de Belg Josip Weber op het Duitse doel afstormt, kan de Duitse verdediger Helmer enkel aan de noodrem trekken en haalt hij Weber onderuit in het strafschopgebied. Het hele stadion is het erover eens: een rode kaart en penalty, behalve de scheids Röthlisberger. Niks aan de hand meent hij. Later heeft de scheids toegegeven de Belgen een strafschop ontnomen te hebben.

Nederland – Spanje (finale WK 2010)

Het moment waarop Nigel de Jong tijdens de finale van het WK in 2010 plotseling met gestrekt been op de borstkas van de Spanjaard Xabi Alonso ging, zorgde voor grote verbazing. Een echte karatetrap. Er was nog meer verbazing toen de Britse scheidsrechter Howard Webb slechts een gele kaart toeschreef aan deze actie. Achteraf verklaarde de Brit dat hij het niet goed kon zien en niet de gok wilde wagen aangezien het om het WK ging. 

Kroatië – Australië (WK 2002)

Tijdens het WK van 2002 speelt Kroatië tegen Australië en de wedstrijd wordt geleid door de Britse scheids Graham Poll. Tijdens de wedstrijd krijgt de Kroaat Josip Simunic drie keer geel. Blijkbaar had de scheids het verkeerde rugnummer genoteerd bij de gele kaarten. Een grote blunder. Na deze blunder besloot Graham Poll geen internationale toernooien meer te fluiten.
 

Terug naar Legendarische blunders van scheidsrechters