Voetbaldirect
Voetbalgames

Voor de wedstrijd

Voor de wedstrijd is het eerst zaak om te gaan warmlopen. Je kunt niet koud aan een wedstrijd beginnen, want dit zorgt voor blessures. Daarna is het tijd om de het tenue aan te trekken van jouw club. Je loopt samen met beide teams het veld op en schud elkaar de hand. Daarna is het tijd voor de tos. Wie deze wint mag de kant kiezen of kiezen wie er aftrap neemt.

Verloop van de wedstrijd

Professionele voetballers voetballen in totaal 90 minuten. 2 keer 45 minuten per helft. Als je start met voetballen begin je meestal in de F-pupillen en hier speel je maar 20 minuten per helft. Naarmate je ouder wordt en naar een hoger team gaat komen er telkens 5 minuten bij. Tot je bij de 45 minuten per helft bent aangekomen.  Het kan zo zijn dat er blessuretijd bijkomt aangezien er ook dingen gebeuren in de wedstrijd waardoor het spel even stilligt, zoals doelpunten, blessures en wissels. De scheidsrechter bepaald hoeveel minuten blessuretijd er bijkomen per helft. Na elk doelpunt moet er op nieuw een aftrap worden genomen door het team dat een doelpunt heeft geïncasseerd. Na de eerste helft hebben de teams altijd recht op 15 minuten pauze.

Uitkomst

Je kunt winnen, verliezen of gelijkspelen. In competitieverband krijg je 3 punten bij winst, 1 punt bij een gelijkspel en 0 punten bij verlies. Speel je een knock-out wedstrijd dan komt er na een gelijkspel eerst een verlenging. Deze duurt 2 keer 15 minuten. Tijdens de verleningen komt er opnieuw een tos. Is het dan nog niet beslist dan volgt er een penaltyreeks. Aan het eind van de competitie wordt er besloten wie er kampioen wordt aan de hand van het aantal gewonnen punten. Het kan ook nog zo zijn dat teams promoveren en degraderen.

Terug naar De wedstrijd