Voetbaldirect
Voetbalgames

Welke clubs spelen er?

Zoals je bij de Serie A direct dacht aan Juventus denk je bij de Bundesliga ook meteen aan één club die eruit springt. Dat is niemand minder dan Bayern München. Zij zijn naast de beste club van de Bundesliga misschien ook wel de beste club ter wereld. Bayern München is daarom ook de recordkampioen van Duitsland en is in totaal 29 keer kampioen geworden. Daaronder volgen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach met 5 kampioenschappen. Dat betekent dus dat Bayern München nog lang niet ingehaald wordt en dit waarschijnlijk ook niet gaat gebeuren. Daarnaast heb je nog Bayern Leverkussen die het de laatste jaren ook goed doen met een Nederlandse trainer aan het roer, namelijk Peter Bosz. De competitie bestaat net als in Nederland uit 18 clubs.

De meest bekende speler van deze competitie is toch wel Robert Lewandowski. Deze pool blijft elk jaar weer opnieuw verrassen met een flink aantal doelpunten, waarvan de een nog mooier dan de ander is.

Opzet competitie

Net als in elke competitie is het hoofddoel om kampioen te worden, maar aangezien bijna elk jaar dit Bayern München is, richten overige clubs zich ook op andere doelstellingen. Zo staat ook Duitsland in de top 4 van de Coëfficiënten lijst, waardoor de eerste 4 van de competitie rechtstreeks doorstromen naar de Champions league. De 5e plek bemachtigd een ticket voor de Europa League. Dit zijn lucratieve toernooien waar veel geld te verdienen is. De onderste 2 ploegen degraderen automatisch naar de 2e Bundesliga en de 16e plek heeft nog de kans om in de Bundesliga te spelen door te winnen van teams uit de 2e Bundesliga.

Terug naar Bundesliga