Voetbaldirect
Voetbalgames

Louis van Gaal

Bovenaan staat Lois van Gaal. Van Gaal heeft maar liefst twaalf hoofdprijzen op zijn naam staan. Zo won hij onder andere met Ajax de Champions League, de Europa League, de UEFA Supercup en de Wereldbeker voor Clubteams. Ook wist hij met Ajax eenmaal de KNVB beker te winnen en sleepte hij drie keer de Johan Cruijff Schaal binnen. Al met al maakt dit hem tot de meest succesvolle hoofdtrainer van de Eredivisie.

Guus Hiddink

Ook Guus Hiddink heeft twaalf hoofdprijzen op zijn naam staan. Hiervan zijn er zes landkampioentitels die hij won met PSV. Hiermee is Hiddink de trainer die de meeste landstitels ooit behaalde in de geschiedenis van de eredivisie. Ook won Hiddink vier keer de KNVB Beker, eenmaal de John Cruijff Schaal en een keer de Europa Cup.

Rinus Michels

Rinus Michels, ook wel De Generaal, won al zijn negen hoofdprijzen met Ajax. Michels won driemaal de KNVB Beker en werd vier keer kampioen Ook won hij zowel de Champions League en de UEFA Intertoto Cup één keer met de Amsterdamse club. 

Kees Rijvers

Kees Rijvers won al zijn zes hoofdprijzen met PSV. Zo won de trainer drie keer een kampioenschap in de eredivisie en twee keer de KNVB Beker. Bovendien won hij de UEFA Cup in 1978. 

Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft zijn prijzen behaald met zowel Ajax als PSV. Koeman werd namelijk drie keer kampioen van Nederland met Ajax en één keer met PSV. Bovendien won Koeman met Ajax de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. De Johan Cruijff Schaal van 2009 won Koeman met AZ.

Frank de Boer

Frank de Boer wist tijdens zijn eerste vier seizoenen viermaal de landstitel te pakken en eenmaal de Johan Cruijff Schaal te winnen. Ook stond de trainer twee keer met Ajax in de finale van de KNVB Beker, maar deze wist hij nooit te veroveren.

Dick Advocaat

Dick Advocaat won al zijn vijf hoofdprijzen met PSV. Hij won één keer de KNVB Beker met de Eindhovenaren, werd één keer kampioen en won drie keer de Johan Cruijff Schaal.

Leo Beenhakker

Leo Beenhakker, ofwel Don Leo, won eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Ook werd hij drie keer landskampioen, waarvan een keer met Feyenoord en twee keer met Ajax.

Johan Cruijff

De legendarische Nummer 14, Johan Cruijff, werd twee keer kampioen met Ajax en won een keer de Europacup II.

Terug naar Bekende trainers